8. Ruilen & Retourneren


Alle producten van PhoneMarket.nl kunnen door consumenten tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van redenen geretourneerd worden. Wij vragen u binnen 14 dagen na ontvangst contact op te nemen met onze klantenservice via info@phonemarket.nl om aan te geven of u het product wilt ruilen voor een ander product, of uw aankoopbedrag terug wilt ontvangen. Als gebruik wilt maken van uw herroepingsrecht, kunt u dit laten weten door middel van het modelformulier voor herroeping, maar u bent hiertoe niet verplicht. PhoneMarket.nl zult u een email sturen met het retourformulier en het Europese modelformulier. Deze formulieren kunt u invullen en retourneren met het product. De eventuele terugstorting vindt z.s.m. en binnen 14 kalenderdagen na aanmelding plaats.
 
8.1 Annuleren

U kunt uw bestelling tot het moment van de uitlevering annuleren. Dit kunt u doen door een melding te maken bij de afdeling klantenservice onder vermelding van uw naam, ordernummer en uw rekeningnummer (voor het geval dat u al een deel van het bedrag heeft aanbetaald). Wij storten het aankoopbedrag dan binnen 5 dagen terug op uw rekening.

 
8.2 Uitzonderingen
 
Er zijn een aantal producten die wij om hygienische reden moeten uitsluiten van deze omruilgarantie. Producten die niet geschikt zijn om te worden teruggezonden om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne en waarvan de verzegeling na de levering is verbroken, zijn uitgezonderd van het herroepingsrecht. Zo kunnen wij headsets en sportarmbanden niet terugnemen als de verzegeling is verbroken. Verbruiksartikelen als displayfolies en accu's komen alleen voor volledige restitutie van het aankoopbedrag in aanmerking, indien deze ongeopend retour komen. Indien geopend kan het zijn dat wij kosten in rekening brengen om uw retournering in behandeling te nemen.

8.3 Winkelaankoop
 

In de winkel van PhoneMarket.nl geldt een omruilgarantie van 14 dagen. Wilt u een artikel ruilen of retourneren, dan kunt u terug gaan naar onze winkel met uw aankoopbon en kunt u het product omruilen.
 


8.4 Webaankoop

Bij online aankopen heeft u recht op herroeping. Voor alle aanbiedingen en bestelde producten geldt een herroepingsrecht van 14 kalenderdagen na ontvangst van het artikel. Gedurende 14 kalenderdagen mag u de overeenkomst zonder opgave van redenen ontbinden. Om die reden kunt u bij ons binnen 14 kalenderdagen na ontvangst van uw bestelling, een artikel retour sturen of ruilen voor een ander product.
Tijdens deze termijn dient u zorgvuldig om te gaan met het product en de verpakking. U dient het product slechts in die mate uit te pakken of te gebruiken voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of u het product wenst te behouden. Indien u van uw herroepingsrecht gebruik maakt, dient u het product met alle geleverde toebehoren
indien mogelijk in originele verpakking zo oorspronkelijk mogelijke staat van het product en onbeschadigd aan Phonemarket.nl te retourneren. Gelieve de verpakking niet te beschrijven, beplakken en/of op andere wijze te modificeren.
 
Houdt u er rekening mee dat de artikelen niet later dan 14 dagen, na de dag waarop u melding heeft gemaakt van de herroeping, aan ons terug zendt of in de winkel aflevert. U bent op tijd als u de artikelen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken.
 

8.5 Defect bij ontvangst (DOA)

Indien uw product direct bij ontvangst niet goed functioneert, neemt u dan alstublieft zo snel mogelijk contact op met onze klantenservice; onder vermelding van uw naam en ordernummer. Het defecte product kan dan hersteld of vervangen worden. 

 
8.6 Verkeerd geleverd product

Mocht het voorkomen dat u een ander product ontvangt dan dat u heeft besteld, gebruik het product dan NIET en verzoeken wij u vriendelijk, binnen 1 dag na ontvangst van uw bestelling, contact op te nemen met onze klantenservice, onder vermelding van uw naam en ordernummer.
 

8.7 Retourinstructies
  • Verpak het product compleet met alle boekjes en accessoires in een stevige doos (geen envelop!) met bubbeltjesplastic of ander beschermend materiaal. U bent zelf verantwoordelijk voor de staat waarin PhoneMarket.nl het product retour ontvangt.
  • Voeg het volledig ingevulde formulier.
  • U kunt het pakket versturen naar onderstaand adres. Bewaar de track & trace code die u van PostNL krijgt goed.